Terroir-ul Vilmart se intinde pe o suprafata de 11 hectare cu parcele vechi de peste 35 de ani, unele depasind 50 de ani si fiind rezervate exclusiv pentru dezvoltarea Coeur de Cuvee. Pentru calitatea vinurilor nu se utilizeaza ingrasaminte chimice sau insecticide, se cauta doar tehnicile alternative pentru conservarea mediului si a biodiversitatii. Sampania Grand Cellier d'Or contine struguri 80% Chardonnay si 20% Pinot Noir. Fara fermentatie malolactica, vinul este pastrat 10 Luni in butoaie de stejar inainte de a fi imbuteliat. Maturat 4 ani pe drojdii inainte de degorjare. Culoarea de lamaie proaspata, galben auriu intens, este foarte bine pusa in valoare de bulele mici si fine, care formeaza un cordon alb frumos la suprafata. Aromele sunt intense si complexe, initial de unt topit, crema de oua, ananas confiat, nucsoara si piper alb si dupa cateva momente soseste o explozie de fructe uscate si minerale. Expresia vinului este matura, complexa, cu multa personalitate si continua sa evolueze in sticla, dezvoltand arome de scortisoara si turta dulce. Gustul este plin de viata, tonic, cu o efervescenta frumoasa si aciditate sustinuta care te insoteste pana la final. Dozajul imperceptibil si aciditatea proaspata a vinului se imbina perfect, iar rezultatul este de tip Extra Brut.
Asocieri culinare: Grand Cellier D’Or vintage este un vin rar, fara compromisuri, ce acompaniaza perfect antreuri, salate, peste alb, platouri cu fructe de mare, dar poate fi savurata foarte bine fara mancare, sau in deschiderea unei degustari de vin .