Domeniul Pierre Gimonnet se intinde pe o suprafata de 28 de hectare de Chardonnay exclusiv in Côte de Blancs, un terroir esential pentru crearea unei game foarte rare de sampanie. Stilul Pierre Gimonnet se bazeaza pe eleganta, finete aromatica, prospetime si echilibru. Sampania Fleuron Blanc de Blancs provine din struguri 100% Chardonnay culesi manual din patru sate diferite aflate in Nordul regiunii Cote de Blancs: 30% din Chouilly Grand Cru, 42.5% din Cramant Grand Cru, 9% din Oger Grand Cru, 18.5% din Cuis Premier Cru. Acest cuvee este considerat vinul cel mai reprezentativ al producatorului de Champagne Pierre Gimonnet. Este un cupaj realizat din cele mai bune parcele de vita de vie, parcele clasificate Grand Cru: Cramant si Chouilly, dar este esential fructul provenit din parcelele clasificate Premier Cru din Cuis pentru a conferi prospetime si delicatete, tipice stilului producatorului. Fleuron detine echilibrul perfect intre structura, fructuozitate, eleganta, finete si prospetime. Culoarea este galben pai deschis, cu perlaj bogat, intens si persistent. Aromele de flori albe se imbina perfect cu cele de citrice, grapefruit, patiserie fina si note condimentate de ghimbir. Aciditatea este excelent echilibrata de aromele bogate de mar Granny Smith, briose si lime, cu tente usor saline ce-i confera profunzime. Lunga si intensa in postgust, cu note de migdale.
Fermentarea se face in tancuri de inox cu drojdii naturale, fermentatie malolactica completa, maturat 8 luni pe drojdii fine. Imbuteliat in Aprilie 2010 si pastrat 4 ani pe drojdii inainte de degorjare. Dozaj scazut: 4.5 gr/L.
Cantitate produsa: 25.735 sticle de 0.75 L si 1.522 de Magnumuri (1.5 L)
Asocieri culinare: poate fi consumata ca atare, dar acompaniaza perfect preparatele de peste sau pui, sushi sau sashimi.