Prin utilizarea diferitelor esente de lemn sau combinatii ale acestora, alimentele se pot atat aromatiza pentru a adauga savoare produselor, cat si afuma in vederea prelungirii conservarii acestora. Se pot utiliza pentru aromatizare si afumare urmatoarele tipuri de material lemnos: rumegus presat (peleti), tocatura, lemn sau rumegus. Lemnul din care sunt fabricate acestea este selectionat si certificat pentru utilizare in domeniul alimentar. Peletii, tocatura si rumegusul “SMOKE & WOOD” sunt obtinuti fara adaosuri de adezivi sau alte substante chimice. Greutatea produselor SMOKE & WOOD variaza in functie de gradul de umiditate al lemnului. Pentru a obtine o afumare excelenta recomandam sa fie utilizat un lemn cu un grad mare de umiditate. Lemnul din care se fabrica produsele “SMOKE & WOOD” provine din padurile din nordul Italiei, unde umiditatea in momentul procesarii lemnului este ridicata. “SMOKE & WOOD” este ambalat intr-un ambalaj specific, care permite circulatia aerului, pentru a preveni mucegaiul si garanteaza, in cazul depozitarii corecte, un grad corect de umiditate. Tratamentul de compresie pentru peleti permite obtinerea unei performante in ceea ce priveste dublarea cantitatii de caldura si de fum in comparatie cu materialul necomprimat. Recomandam ca inainte de utilizare sa mariti gradul de umiditate al lemnului rehidratandu-l prin pulverizarea unei cantitati mici de apa. Aroma specifica: intensitate medie, dulce. Utilizare recomandata: vita, porc, peste, vanat, branzeturi.