Podgoria Denois se intinde pe o suprafata de 55 de hectare, din care 36 sunt plantate in 55 de parcele in jurul satelor Roquetaillade, Magrie si Caudies de Fenouillet. Prioritatea producatorului este varietatea, densitatea plantatiei si vita de vie buna, pe langa combinarea diferitelor altitudini si tipuri de sol pentru vinuri mai complexe. Echipamentele moderne, tehnicile naturale, manipularea atenta a strugurilor si fermentarea lenta se realizeaza la standardele cele mai stricte. Pinot Noir Grand Vin este un soi rafinat, produs din cei mai buni struguri Pinot de pe domeniu ce au fost sortati cu meticulozitate si fermentati in butoaie deschise pentru o bautura delicata si seducatoare.
Provenienta: podgoriile din Magrie si valea superioara din Aude (cea mai inalta podgorie din Languedoc, la o altitudine de peste 300 m)
Sol: argila calcaroasa, organica si biodinamica
Vinificare: struguri intregi fermentati in butoaie de stejar si vase mici dezoxidate, fara sulfit; se preseaza usor si se depun in cuve, apoi in butoaie vechi. Fermentatia malolactica se opreste in mod natural in noiembrie, apoi se aduga o cantitate mica de sulfit pentru a pastra fructabilitatea delicata. Se stocheaza in domeniu in luna august, apoi se pastreaza in pivnitele din Limoux.
Aciditate totala: 3.62
pH: 3.52
SO2 liber: 11 mg/l
SO2 total: 49 mg/l
Nota de degustare: arome de fructe (cirese) tipice pentru Pinot Noir, condimente si prospetime
Sugestii de servire: la o temperatura de 16°C cu pate, platouri de carne rece, carne de pasare, carne alba si fripturi in sos