Podgoria Denois se intinde pe o suprafata de 55 de hectare, din care 36 sunt plantate in 55 de parcele in jurul satelor Roquetaillade, Magrie si Caudies de Fenouillet. Prioritatea producatorului este varietatea, densitatea plantatiei si vita de vie buna, pe langa combinarea diferitelor altitudini si tipuri de sol pentru vinuri mai complexe. Echipamentele moderne, tehnicile naturale, manipularea atenta a strugurilor si fermentarea lenta se realizeaza la standardele cele mai stricte. Stilul in care este realizat acest Cremant este oarecum neobișnuit, fiind un cupaj unic compus din 70% vin alb obtinut din struguri rosii, responsabil pentru consistenta vinului, lungimea gustului si fructuozitatea aromelor din vin, și 30% Chardonnay care adauga eleganță, prospețime și finețe.
Struguri: 70% Syrah si Pinot Noir, si 30% Chardonnay.
Terroir: Podgoriile proprii ale familie J.L. Denois din Fenouillèdes în Haut Val d'Agly și Roquetaillade Magrie in Haut Aude Valley.
Vitele de vie: Crescute organic. Recoltarea este manuală iar transportul strugurilor se face în cutii mici.
Vinificare: Presarea strugurilor întregi și selecție ulterioare a sucului.
Fermentarea si maturarea: Cea de-a doua fermentatie se face in sticla, iar maturarea se face pe drojdii timp de 3 ani, in crama cu temperatura controlata, dupa metoda traditionala. Degorjarea prin inghetarea drojdiilor moarte, dupa care se pune dopul final si se stabileste dozajul minim.
Aciditatea totală: 4.5 g/l
pH: 3.10
Zahar rezidual: 7g/l
Note de degustare: Echilibru perfect între prospețime și un final placut de fructe rosii mici, coacaze cu gust intens si persistent.
Sugestii de servire: este un aperitiv excelent, potrivit pentru inceputul mesei si acompaniaza foarte bine pastele, carnea rece, peștele și fructele de mare, sushi ori salatele.