Podgoria Denois se intinde pe o suprafata de 55 de hectare, din care 36 sunt plantate in 55 de parcele in jurul satelor Roquetaillade, Magrie si Caudies de Fenouillet. Prioritatea producatorului este varietatea, densitatea plantatiei si vita de vie buna, pe langa combinarea diferitelor altitudini si tipuri de sol pentru vinuri mai complexe. Echipamentele moderne, tehnicile naturale, manipularea atenta a strugurilor si fermentarea lenta se realizeaza la standardele cele mai stricte. Blanc de Blancs Brut Nature este expresia perfecta a nivelului de calitate la care poate ajunge un cremant brut, realizat numai din cele mai bune soiuri de struguri din zonă.
Struguri: 80% Chardonnay și 20% Chenin Blanc de cea mai buna calitate, ce permit vinificarea fara adaos de sulfiti
Vinificare: alesi cu grijă și transportati în cutii mici, strugurii sunt presați întregi, dupa care se alege cel mai bun must; primul must stors este folosit pentru acest vin (se extrag maximum 100 de litri de la 200 kg de struguri). Fermentația este naturală, fara sulfiti. Utilizarea constanta de azot si gaz carbonic pentru a proteja impotriva contactului cu oxigenul pe toata durata procesului de vinificare. Fermentație malolactică completa
Maturare: A doua fermentatie este în sticlă și maturarea se face pe drojdii (metoda tradițională) minim 3 ani. Dozaj minim (3 g r/ l)
Aciditate totală: 4.19
pH: 3
SO2 total
Note de degustare: are o culoare intensa, aurie, cu bule mici si persistente; ofera note aromate si intense de pere proaspete, flori albe si paine prajita; gustul fructat persistent prezinta un echilibru perfect intre prospetime si eleganta.
Sugestii de servire: alaturi de stridii, carpaccio de peste crud sau afumat, sushi.